Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Så vet du att det är influensa. De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Den som har influensa symtom får ofta ont i leder och känner sig trött. Vi kan faktiskt kräkas när vi har influensa också.

virusskydd

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Dessutom kan vi få olika symtom av smitta. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Undvik att drabbas av smitta

Att några gram C-vitamin varje dag för immunförsvarets skull. Du kan köpa det i pulverform också. Leta efter namn som askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

Ett virusskydd måste sättas in i tid. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Skydda dig innan du får influensa symtom och drabbas av smitta. Vi tipsar dig om hur du ska göra! Det är inte så svårt. Köa inte för att köpa handsprit. Handspriten biter inte mot vissa bakterier.

Tänk handtvätt istället

Med en antibakteriell handtvål kommer du långt. Faktum är att handtvätt är en mycket effektiv form av handdesinfektion. Kanske till och med flera gånger bättre.

Vi tar ofta tvålen för given och tror att andra medel är bättre. Gnugga händerna i minst 20 sekunder. Spola händerna därefter. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Man kan tro att handsprit är bättre än tvål. Gå inte på det. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Det finns också luftburna virus. Rena händer är bra men inte allt.

Det är känt att handsprit inte dödar några av våra vanligaste virussorter. antibakteriell Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Om du vill ha en bra desinfektion så räcker det oftast med tvål och vatten. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Så gör du för att skydda dig mot smitta

Undvik andra människor med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Ytdesinfektion kan hjälpa.

Sprayen kan användas på de flesta ytor. Oftast är det lika viktigt som tvål. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Lagret får aldrig ta slut.