Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Oftast är inte desinfektionssprit det bästa. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. Det är väl känt att desinfektionssprit inte fungerar mot vanliga virus.

handsprit

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. Många upplever handsprit som obehaglig efter en tid.

Det är knasigt att folk rusar till butikerna för att köpa handsprit som inte fungerar. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Använd katjonisk handdesinfektion även om du inte har några symtom.

Kom ihåg att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Gardera med antibakteriell tvål och spray.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Skolan är en vanlig plats för bakterier och virus, det är lätt att bli smittad. Tänk efter före. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Ta inte ytterkläderna med in. Då kan du vara säker på att smittan stannar ute. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Prova att använda sprayen på frukt. Inget virus i världen står emot den sprayen. IONplus och Holistic är bäst.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Tvål ska inte bara finnas i badrummet. Glöm inte bort att köpa till köket. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!