Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Att vi känner skräck för den pandemi som coronaviruset står för är inte konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Då måste vi använda bra handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Har du fyllt på lageret av antiseptisk tvål? En bakteriedödande tvål är viktig. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

använd

Du behöver inte handsprit. antibakteriell Det är inget problem att det är slut. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Du kan få torra händer. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Oftast är handsprit bättre!

Tänk på ytdesinfektion

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Virus finns oftast på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Prova att använda handskar.

Hemma kan du behandla dörrhandtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Då vet du att du är skyddad. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Då kan du spraya överallt.