Hur vet jag om jag har smittats av coronavirus?

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. De flesta vet vad coronavirus är idag. Inledningsvis trodde man inte att barn kunde smittas av coronavirus.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

antiseptisk

Så kan smittan föras vidare. Nu är du en smittbärare. Det nya viruset skiljer sig avsevärt från en vanlig influensa.

Influensa är en välkänd virussjukdom. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Feber är ett vanligt symtom. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Beroende på hur allvarliga symtomen är kan du antingen stanna hemma eller söka hjälp på sjukhus.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Vissa kan få muskel och ledvärk. Andra symtom kan vara andnöd. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Vi tycks reagera olika på cononavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Där skiljer vi i Sverige ut oss, men kanske drabbas vi också av det vartefter tiden går.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Har du viruset och ska testa dig?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Man kan vara hemma. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

Befolkningen i USA äter 15 ml kolloidalt silver två gånger om dagen. handrengöring Medlet säljs fortfarande i Sverige även om det inte lägre är ett kosttillskott.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. coronaviruset dödas om där finns något. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.