Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Det har knappast undgått någon att det är viktigt att tvätta händerna. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Med en bra rutin för handtvätt är mycket vunnet.

Många tror att handsprit är tillräckligt.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Handspriten tog slut överallt. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Handtvätt är mycket bättre. Vi har känt till det länge.

Använd handtvål för att skydda dig

desinfektionsmedel

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. Tänk på att tvålen är alkoholfri. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Smittstopp handtvål är ett populärt val.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Tvätta händerna i minst 20 sekunder. Skölj av händerna.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Använd den också när du kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Då blir det lättare att komma ihåg.

Då kan du få bakterier på händerna!

Det är viktigt att ställa sig den frågan. handdesinfektion apoteket Använd handtvål på rätt sätt.

Kolla i förrådet så att du har bakteriedödande medel hemma, det kan komma väl till pass nu. Det är av stor betydelse. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

Det räcker inte bara med en bra handtvål man måste komma ihåg att tvätta händerna också. Fyll på ditt lager där hemma så att det inte tar slut. Överallt.