Använd mikrokristallinsk cellulosa om du vill ha tabletter av hög kvalitet

En tablett med medicin ska leva upp till hårda krav. Det gäller alla aspekter av tabletten. Ett bra klibmedel är alltid bra att använda vid tillverkning. Klibbmedel i tabletter är viktigt för att hålla ihop tabletten. Man gör oftast tabletter av mikrokristallinsk cellulosa.

dragering

Mikrokristallinsk cellulosa är naturligt

Cellulosa finns i plantornas fibrer. Den löses inte upp i vare sig kallt eller varmt vatten. Den intramolekylära strukturen är avgörande för det. Om man vill kan man ändra cellulosa med hydrolys. Det bildas mikrokristallinsk cellulosa av.

Om man vill göra tabletter med press så är mikrokristallinsk cellulosa särskilt effektiv. Man brukar säga 20 % doseringen men det finns ingen övre gräns. Det som är så bra med den här formen av cellulosa är att den fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det vill säga att den också ser till att tabletten kan lösas upp när det behövs.

Rätt handlag är viktigt

Du måste hantera klibbmedel i tabletter på rätt sätt. De får inte bli fuktiga. Om du vill ha mikrokristallinisk cellulosa kan du köpa det hos allt-fraktfritt.seDe kommer i en fukttät förpackning. Tabletterna kan förstöras om de blir fuktiga. Det är viktigt att använda klibbmedlet på rätt sätt men också att skydda det då tabletten är klar.

Förpackningar som är säkra för patienterna

Tabletterna måste vara fräscha för patientens skull. Det ska inte vara svårt. Idag så finns det smarta förpackningar som är lätt att öppna men som också skyddar medicinen.

Om du använder mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter då är säkerheten extra viktig. Det här kan göras på olika sätt. Burkar används ibland för att förvara tabletter i. I de fallen måste burken vara tät.

Få tabletter kan stå emot allt. Detta oberoende av kvalitet. Tabletter blir ibland smuliga. Men normal hantering ska inte vara något problem. Mindre tillverkare utför ofta tester av sina tabletter. Stora tillverkare har dyr mätutrustning.

Så kan tabletterna hålla längre

Vissa tabletter är mer tåliga. tablettpress
Ibland kan man behöva portionera ut sina tabletter då kan de inte tas från tablettkartan. Då kan det hända att de läggs i fack.

Den typ av tabletter som kommer att hanteras vid flera tillfällen mår bra av att vara gjorda med mikrokristallinsk cellulosa eftersom detta håller ihop tabletten och ger ett gott skydd. Tabletten förstörs inte och håller formen.