Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav detta är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan anskaffa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötmedel är toppen för alla målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett idealisk val för den som inte vill kapitulera sötsaker men beredvilligt slipper alla de dåliga effekterna som socker för med sig. Att vilja hålla sig ifrån kolhydrater är standard samt är ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en åkomma som egentligen innehåller många olika varianter, men framförallt av ett par olika typer som lätt nog heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kolhydrater med god fördelning samt lider man av art 1 diabetes så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig och börjar lukta aceton. Man går också snabbt minska i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett livshotande tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 diabetes är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och kanhända medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med kolhydrater då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära såklart inte att man vill sluta inta godis och idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än socker, så blott väldigt lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå ner i vikt, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Alla vet ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör strösocker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt verkningsfull, men det innefattar att man får i sig nog med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå minska i vikt och har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.
När man går på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får bestämt högst erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel äta fritt av proteiner samt fett för att stilla hunger samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, samt protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till frukost när man vill gå minska i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.