Känner du till Svarta listan?

Visst har Webben underlättat livet åt oss allihopa fast det lurar också faror på internet som, kvicka köp, ökat spelberoende samt rena lurendrejerisajtar som bara önskar plocka dig på pengar.

Ha en ständig koll på Svarta listan så minimerar du risken att bli lurad av oetiska aktörer.

En varningslista talar om ifall en sajt är farlig att vistas på och om ett företag är känt för att lura kunder.

Krävs Svarta listan för att ha koll?

Dagstiningarnas nyheter som finns på nätet måste väl räcka? Tidningarna bevakar ju exempelvis spelsajter typ Betsson som har anmälts för att deras kunder förlorat enorma summor på deras sajter.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Visst kan få en varningssignal från tidningsnyheterna fast missar du exempelvis artikeln hur en helt vanlig människa lurades att spela mer och mer på en “laglig” spelsajt kanske det är du som trillar dit nästa gång. En sajt vi verkligen vill rekommendera när det gäller alla typer av spel på nätet är gertgambell.com som även har en Svarta listan.

Du behöver nyttja dig utav rätt varningslista

När du ska spela online eller kanske funderar på att handla från en e-shop bör du först kolla en aktuell och relevant varningslista.

Svensk Handels Varningslista
Det är bara om svartlisningen är aktuell och inte gammal som man ska lite på dess information. Bara för att många varnar om Betsson och deras olika bolag just nu så behöver det inte alltid ha varit så.

Gammal varningsinformation kan mycket väl vara inaktuell och bristerna korrigerade, så sök vidare efter ny. Men det är förstås också så att det som står på Svarta listan stöds eller dementeras av det som sägs av helt vanliga människor och forum

Ett klokt drag kan vara att se vad gemene man anser om sajter eller aktuellt företag. Märker man att det är många som klagar så kan man ju konstatera att varningslistan hade god anledning till att ta med ett visst företag eller en viss sajt.

Det går snabbt att söka mer information om just detta för att verifiera det. Men om allt verkar OK kan man lugnt surfa vidare in på sajten.

Källkritik är väsentligt då man använder sig av information på internet

I och med att konkurrensen speciellt på nätet är så hård så finns det företag och organisationer som medvetet försöker svärta ned just det du håller på att undersöka. Att snabbt kunna avgöra om det är en riktig eller falsk kommentar är ganska lätt.

Om det rör sig om stora dagstidningar som DN och SVD eller företag som sätter ut sitt namn och visar fakta så kan du lita på att informationen är saklig. Anonyma inlägg, kommentarer ska du absolut inte fästa någon vikt vid.