En snygg design på flasketiketter för olika drycker

Det är viktigt att du märker upp dina flaskor. En modern etikett innehåller all nödvändig information för att hanteringen ska gå så snabbt som möjligt. Om du gör egen dryck så kan du använda egna flasketiketter.

Om du ska sälja produkten vidare måste designen vara snygg. Innan du börjar måste du skissa på hur etiketten ska se ut. Välj sedan märkpapper med god fästförmåga.

Så designer du dina flasketiketter

Att komma igång med designarbetet är lätt. Faktum är att många väljer att göra detta helt själva. Det finns program som är till för att skapa en egen etikett.

freelabelmaker.com erbjuder gratis etiketter. Etikettämnen på rulle allt-fraktfritt.se säljer det du behöver för att komma igång.

Men det kan vara så att det inte ser jätteproffsigt ut. Proffs kan hjälpa dig med designen. För att underlätta märkningen så kan du använda en etikettdispenser.

Tänk på vilka etiketter du väljer

Man vill ju att märkningen ska hålla länge. Det ger ett professionellt intryck. Det är viktigt att etiketten tål fukt.

Det gäller alltså att de etiketter på rulle som man använder sig av har ett klister som klarar av fukt. Flasketiketter är särskilt utsatta. Streckkoden måste ju synas.

Om du vill att färgerna ska hålla längre ska du välja en högre kvalitet på etiketterna. Man vill ju inte att designen förstörs av fukt. Det ser bättre ut om etiketten har en högra kvalitet. Det gäller även när du gör det själv.

Så använder du en etikettdispenser

Du blir klar snabbt när du använder en etikettdispenser. Det kan alla lära sig. En manuell etikettmaskin finns att köpa hos allt-fraktfritt.se. Den visar vad man kan sköta själv.

trycka

Maskinen betyder mycket för väldigt många. Man tycker att det är kul helt enkelt. Maskinen sänker kostnader för företag också.

Därför kan man märka för hand. Slutpriset kan hållas nere. Det tjänar alla på.