En ejektorflaska hjälper dig att bli av med mossan

De flesta tycker nog bara att mossan är fin i skog och mark men inte i sin egen trädgård. I trädgården vill man ju inte ha den, därför kan du använda en ejektorflaska för att få bort den.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Med medlet får gräset chans att leva igen. Om man bara är väl förberedd så går det lätt.

spridare

Så använder du en ejektorflaska för att få bort mossan på gräset

Det fungerar som en sprinkler. Man kopplar den vanliga slangen till dunken som har ett handtag med vilket man kan kontrollera vattenspridningen. En vanlig spridarramp kan inte mäta sig med detta.

Den medföljande dunken har en automatisk blandning. Man kan helt enkelt promenera över gräset under tiden.

Då det finns mossa på taket så kan man köra med tak GTI eller den urstarka Takrent Turbo som avdödar all påväxt

Om man vill så kan man använda GTI och Takrent Turbo på taket. Man får en särskild takblandning för detta. Med tak gäller lite andra förhållningssätt.

Man tjänar på att skrapa bort synlig mossa. Vattnet använder man sedan för att ta bort alla lösa bitar. Det mesta kommer då att samlas i hängrännan.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man låter det verka ett tag på taket.

Det finns en plan B men den tar längre tid. Använd Bensaltensid eller Takrent Turbo. spridare gödning Sedan kan mossan regna bort.

Spara alltid den tomma ejektorflaskan eller dunken. Sprayflaskan är dyr och kan återanvändas. Blanda själv järnsulfat, 288 gram järnsulfat till en liter blandning. 15 kg järnsulfat kostar mindre än en Mossa GTI. Till taket kan man använda Fulstopp istälet.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Köp hos allt-fraktfritt.seHos dem kan du köpa Fulstopp. Allt är fraktfritt.De har egna produkter också.

Det blir billigare att beställa direkt från tillverkaren. Det brukar betyda bättre medel dessutom. Se upp så att du inte använder får lågt vattentryck och förstör blandningen. All-fraktfritt.se får fler nöjda kunder med starkare blandningar.

Be om professionell hjälp

Med ejektorflaskor ska man kunna göra arbetet själv. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. Takmedlen är väldigt starka.

Det kan vara enklare att göra det själv. Om man anlitar företag så blir det ju ännu dyrare.

Vilken alternativ man väljer avgörs av budgeten. Mossan måste bort så det gäller att finna den smidigaste vägen till en mossfri trädgård och ett mossfritt tak.