Askorbinsyra som är C-vitamin medför att vi mår bättre

Antagligen vet du vad C-vitamin är för någonting även ifall du ej hört talas om askorbinsyra. Det är två identiska saker och väldigt viktiga för att vi människor ska känna välbefinnande. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Dock icke detsamma som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer känner till att C-vitaminet är fantastiskt viktigt. Framförallt har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Man kan förstås äta frukt som apelsiner samt äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är likaså möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.

Vad vet du om askorbinsyra?

Mycket information om askorbinsyra finns att tillgå. Sedan 1940-talet har ordet funnits I vårt svenska språk men flertal väljer likväl att säga C-vitamin. Brist på C-vitamin kan beklagligtvis leda till farliga sjukdomar och skörbjugg. cvitaminer För att vår hud ska ha möjlighet att bygga upp kollagen krävs askorbinsyran.

Många tänker kanske C-vitamin förkylning, men det är icke så enkelt att man kan nyttja sig av denna syra därför att hastigt bli av med snuva. Även ifall C-vitamin verkar positivt stundtals så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Många uppvärmningar av mat som innehåller askorbinsyra innebär att ämnet bryts ner. Det är förståndigt att för den skull ej värma upp alttför många gånger.

Har man färgat håret och vill bleka det till vanlig färg igen så kan man tillämpa askorbinsyra för det. Det här är ofarligt och något som flertal har sett fina resultat från.

Man kan ej leva utan C-vitamin men det finns också faror

Det är farligt att icke få i sig nog med vitamin C. Skörbjuggen är inte vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har god tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Dock är en brist ingenting man vill sträva efter.

Överskott försvinner snabbt med urinen eftersom syran är vattenlöslig, även om man ska vara varsam. Exempelvis finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

2006 rapporterades att askorbinsyra och natriumbensonat kan leda till en farlig reaktion. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är riktigt.

mest

Köpa askorbinsyran genom internet alternativt I fysisk affär

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Den finns i hyllan med kryddor. Det tycks vara så att det är bäst att ta pulvret oralt och man kan se fram emot samma verkan med pulvret som man får genom en annan källa som exempelvis en frukt som är rik på C-vitaminet.