Använd tablettslagning för att få rätt fuktighetsgrad på tabletterna

Glöm inte bort tablettslagning när du ska göra egna tabletter. Tabletterna får inte bli fuktiga då förstörs processen.

Tablettpressningsfasen är den mest kritiska i hela processen. Det handlar om allt från kvalitet till den metod som används för tablettslagning.

tabletter

Höljet på tabletten bestämmer hur fuktighetsbeständig den är. Ofta är det så att drageringen påverkar smaken. Tabletternas paketering är viktig för att skydda dem.

För att klibba ihop tabletterna är mikrokristallinisk cellulosa det vanligaste. Dosering upp till 20% men det finns ingen övre gräns, man testar sig fram.

Som släppmedel som samtidigt ger en osynlig skyddande yta använder man vanligtvis magnesiumstearat 0,5-1 %, i extremfall 2%. Du kan köpa alla ingredienser hos allt-fraktfritt.se.

Så lagrar du tabletter efter tablettslagning

Du kan använda flera olika metoder. Det finns försiktighetsmetoder du kan använda dig av. Det finns en hel del fakta att få. Det gör att tablettpressningEN blir så säker som möjligt.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

Det är ju viktigt för lagringen. När man använder sig av ingredienser som gör det svårare för fukt att ta sig in så är det mycket bra. Då kan man få mycket längre hållbarhet på hyllan.

Man kan också använda ett hölje. piller
Hur ser du på medicinska produkter som manglats? Om den är krossad i förpackningen så kan den ju vara svår att få ur och att äta.

Innan tablettslagning kan börja måste du tänka på allt det. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Tabletten måste vara säker.

Så används vatten i tabletter

Tabletter för medicin innehåller ofta vatten. Det är inte ovanligt att vatten korsreagerar på andra material. Allt vatten reagerar inte.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Majsstärkelse innehåller ofta över 10 % fukt. Men det reagerar ändå inte.

Du måste tänka på ingredienserna

Höljet fungerar som en barriär. Höljet ser också till att den fukt som finns i tabletten inte försvinner. Om tabletten torkar blir den verkningslös.

Vid tablettpressning så måste pulverblandningen som ska forma tabletten vara enkel att stansa samtidigt som den inte får vara alltför mjuk. Man provar sig fram. Vissa blir tabletter andra blir kapslar.